New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (2024)

Heleen en Marcel Wagenaar kun je na elf reizen in de VS gerust doorgewinterde Amerika-reizigers noemen. Ze vertellen in dit reisverslag over de muzikale rondreis die ze maakten. Ze bezochten onder andere New Orleans, Nashville en Memphis in hun drie weken durende reis.

De start: Tampa, Florida

Onze elfde rondreis begon op 25 mei in Lithia, een stadje ten oosten van Tampa in de staat Florida. Aangezien we alle steden en pretparken al gezien hebben, besloten we quality time door te brengen met onze vrienden Mike en Jean. Wij hebben dit echtpaar ontmoet in 2014 tijdens een sunset cruise in Key West. Onze plannen voor een boottocht, met manatees (zeekoeien) snorkelen en Tampa bezichtigen vielen letterlijk in het water omdat de eerste orkaan Alberto veel te vroeg aan land kwam.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (1)
New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (2)

Met evacuatie in ons achterhoofd, lieten Mike en Jean ons een snufje van Tampa zien met als vervoersmiddelen een oude tram. We sloten de dag af met een beerflight (bierproeverij). We sliepen twee dagen bij onze vrienden en maakten plannen voor onze volgende ontmoeting.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (3)

Op naar New Orleans

Op maandag 28 mei hebben we binnen Memorial Day gevierd. We vluchten de orkaan vooruit. Dinsdag 29 mei arriveerde we, na hevige regenbuien in de Creole and Gardens in New Orleans. De auto konden we op de parkeerplaats van het hotel parkeren om met de tram richting de stad te gaan. Drie dagen genieten van de city of jazz die bekend staat om zijn muziek, French Quarter, voodoo, de begraafplaatsen en stoomboot Natchez.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (4)

Het voordeel van de B & B is dat deze een mooie binnentuin had waarbij de gasten tot in de late uurtjes buiten konden zitten. Geniet van de Cajun keuken in New Orleans, bijvoorbeeld bij onze favoriet The Blind Pelican.

New Orleans: bezienswaardigheden in the big easy

Tupelo, Memphis: de geboorteplaats van Elvis

Na twee dagen flink wat kilometers hebben gemaakt na een overnachting in Meridian komen we aan op 2 juni aan in Tupelo: de geboorteplaats van Elvis. Indrukwekkend de kerk te zien waar hij in de kerk zijn eerste stem en gitaarmuziek ten gehore heeft gebracht. Het huis waar in hij opgroeide heeft twee kamers.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (5)
New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (6)

Een bezoek aan Graceland

Zondag 3 juni brengen we een bezoek aan Graceland, we hadden de tickets online besteld. Tijdens het boeken heb je veel keuzes om te kunnen zien en te betalen. Het huis heeft veel kamers die elk hun eigen stijl hebben. Buiten vind je onder andere de stallen, het graf en de auto’s en vliegtuigen van Elvis. Wat ik erg mooi vond was de kleine selectie aan privéfoto’s en video’s die er te zien waren.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (7)
New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (8)

Bezienswaardigheden in Memphis

Op deze warme dag rijden we verder naar Beale Street. Parkeergelegenheden zijn hier genoeg en eenvoudig te betalen met je creditcard. Gesnuffeld aan de muziek die hier 24 uur aanwezig is in elk café of plein. Bij het Lorraine Motel (nu het National Civil Rights Museum) stil gestaan bij de moord op Martin Luther King. Op de hoek van die straat zit een BBQ-restaurant waar de lokale bevolking heerlijke verse pulled pork serveert. Bij de Sun Studio’s zijn niet veel parkeerplaatsen: het is makkelijker om voor een kort ritje de bus te pakken.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (9)

Bijkomen in Nashville

Maandag 4 juni stoppen we onderweg bij Natchez Trace State Park. Een oase van rust na zo’n drukke stad. Wees je zelf bewust dat je niet in alle meren en rivieren kunt zwemmen in verband met de reptielen en amfibieën in het water. In Best Western Sunrise ingecheckt en een duik genomen in het zwembad. In de omgeving zitten wat kleine restaurants en online bestellen kan ook. Er stopt een bus aan de andere kant van de weg (nr. 55) die je in een half uur voor 3 dollar naar het centrum van Nashville brengt. In Nashville zijn vaak (muziek)festivals aan de gang en openbaar parkeren kan dan lastig en duur zijn. Naast muziek heeft Nashville het Bicentennial Capitol Mall State Park en het Capitool wat een mooi uitzicht geeft over de stad.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (10)

Wij vonden deze stad qua muziek het leukste: ongedwongen en uitnodigend. Van redneck tot country: heerlijk. Hier ontmoette we mijn nicht en haar man uit Fort Knox, Tennessee. Een bezoek in Nashville aan het beroemde BB King café is een must, er is live muziek en lekker eten.

Tip: veel cafés hebben een early bird menu, waardoor je veel goedkoper kunt eten.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (11)
New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (12)

De natuur in!

Donderdag 7 juni brachten we een bezoek aan Rock City Gardens op Lookout Mountain te Chattanooga. Dit is buiten een mooie plek om te wandelen in de natuur ook een sprookjesbos, ideaal voor kinderen.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (13)

Vrijdag 8 juni hebben we Great Smoky Mountain National Park bezocht wat gratis te bezoeken is. Als je de 800 meter hoge Clingmans Dome beklimt, heb je een magnifiek uitzicht over de bergen en bossen van dit park. Dit stuk is een onderdeel van de Appalachian trail. De zwarte beren hebben hier een behoorlijke populatie dus let op met kleine kinderen en spelen in en langs het hoge gras. Wij zagen twee beren in het gras snuffelen en zagen ook veel elks (groot hertensoort). Via de Park Ridge Way maakten we een stop op de Thomas Divide. Hier kwamen we een groep motorrijders tegen en toen zij hoorden dat we uit Nederland kwamen wilde ze met ons op de foto.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (14)

Congaree National Park

Na een overnachting in Nashville reden wij door naar Congaree National Park. Een moeras met boardwalks waar in je veel hagedissen, schildpadden en slangen kunt zien. Naast veel vogels zijn er ook muggen. Smeer je van tevoren goed in met anti-muggenzalf anders prikken ze door je t-shirt heen.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (15)

Naar Savannah, Georgia

Onderweg naar Savannah, Georgia, waar we drie nachten gaan verblijven hebben we een bezoek gebracht aan de Wormsloe plantage. Savannah is een mooie havenplaats die goed uitnodigt om alles te voet af te leggen. Een boottocht op de Savannah Queen is een aanrader. Je komt langs de kades van de stad en ziet grote containerschepen binnenvaren. De kade heeft leuke winkels en restaurants waar je ook de beroemde Jambalaya kunt proeven.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (16)

De tweede dag hebben we op Tybee Island doorgebracht. Fort Pulaski is een mooie locatie en vlakbij het strand. Tijdens het zwemmen in de zee, kwamen twee dolfijnen op twee meter afstand voorbij zwemmen. Let op: de stroming die is erg sterk daar. De vuurtoren geeft een mooi uitzicht over het eiland en de pier.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (17)

Het zit erop: de laatste dag in Saint Augustine, Florida

Onze laatste dag en nacht brengen we door in Saint Augustine, Florida. We zijn hier eerder geweest een paar jaar geleden voor deze Spaans aandoende stad zou ik zeker twee dagen uittrekken. Wij brachten een bezoek aan de distillery waar ze hun eigen Bourbon maken. Na een avond aan het stand moesten we helaas weer afscheid nemen van Amerika.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (18)

Heb je genoten van het reisverslag van Marcel en Heleen in New Orleans, Nashville en Memphis? Dan heb je geluk: over een poosje vertrekken ze weer naar de VS en Heleen heeft al beloofd ook dan weer een reisverslag bij te houden!

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

New Orleans, Nashville en Memphis: een muzikale rondreis - Hurray-USA (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6201

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.